X

Contact met huisartsenpraktijk tijdens Corona

april 6, 2020

Mag ik de huisartsenpraktijk nog bellen?
Dit is één van de meest gestelde vragen van de afgelopen dagen. Ja, de huisartsenpraktijk is gewoon open voor al uw medische vragen. Heeft u hulp nodig, aarzel dan niet ons te bellen. Wel maken we hierin een onderscheid tussen corona-klachten en andere klachten.

Gaat het om klachten die bij corona kunnen passen? Dan houden wij vast aan het landelijk beleid en dat is thuisblijven. Bent u verkouden of hoest u? Dan blijft u binnen. Hiervoor hoeft u geen contact op te nemen met uw huisarts. Merkt u een verandering en voelt u zich zieker worden? Dan neemt u wel contact op met de huisartsenpraktijk. Vindt de huisarts of doktersassistent het nodig u te zien? Dan komt u naar een apart hoestspreekuur, op een andere locatie, of legt de huisarts een visite af bij u thuis.

Wat betreft de ‘andere klachten’: Als u overdag huisartsenhulp nodig heeft, dan neemt u net als anders contact op met de eigen huisartsenpraktijk. Heeft u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend huisartsenzorg nodig? Dan belt u de huisartsenpost.

Hoe kunt u helpen?
We rekenen op uw hulp om besmetting te voorkomen. Onder andere door binnen te blijven bij milde klachten en door uit te spreken of u koorts heeft wanneer u contact opneemt met de eigen huisarts of huisartsenpost. De huisarts die de ‘andere klachten’ consulten of visites doet is immers niet in een beschermend pak gekleed. Vermoedt u dat u corona-klachten heeft?
Geef dat dan duidelijk aan als u ons belt. Zowel voor uzelf, voor uw dierbaren als voor uw zorgverleners.