X

Coronavirus – update 18 mei

mei 18, 2020

Coronavirus – update 18 mei


Beste patiënten,

Gelukkig worden de coronamaatregelen langzamerhand versoepeld! Maar… we zijn er nog niet, en ook in de komende tijd blijft het nodig om spelregels af te spreken rondom het bezoeken van de huisartspraktijk.

– Bij twijfel: bel! We waarderen het dat we van veel patiënten horen dat ze ons niet willen belasten – maar we maken ons ook bezorgd dat mensen niet durven bellen. Veel zorg kan doorgaan, alleen anders dan we gewend zijn. Dus: schroom niet om aan de bel te trekken.

– Nog steeds moeten we terughoudend zijn met fysiek contact. Kom dus alleen naar de praktijk als u een afspraak heeft. Kom niet aan de balie om ‘even wat te vragen’.– Veel zorgvragen kunnen we telefonisch afhandelen. De assistente zal met u naar een passende oplossing zoeken.

– Als u een afspraak krijgt op het spreekuur, kom alleen! Als iemand anders aanvullende informatie moet geven: kijk of dat telefonisch kan. Vraag of uw partner, familielid of kennis telefonisch beschikbaar wil zijn op het moment van de afspraak. Als het echt niet anders kan: neem maximaal één begeleider mee.

– Kinderen van 0-12 jaar mogen maximaal één begeleider meenemen naar hun afspraak. Tieners van 12-16 komen alleen of met maximaal één begeleider. Tieners en volwassenen (17+) komen in principe alleen.

– Kom niet te laat en kom niet te vroeg. Ga niet eerder dan vijf minuten vóór de afspraaktijd het pand binnen; als u vroeger bent: wacht buiten of in de auto. Niet eerder dan vijf minuten vóór de afspraaktijd gaat u naar binnen en naar boven. U kunt direct in de wachtkamer plaatsnemen en meldt zich niet aan de balie.

– In de wachtkamer zoekt u een plek op anderhalve meter afstand van eventuele andere mensen. Indien nodig zijn er wachtplaatsen in de hal van de bovenverdieping.

– Uiteraard komt u niet als u luchtwegklachten heeft of koorts. Als zich nieuwe klachten ontwikkelen nadat u een spreekuurafspraak heeft gemaakt: bel opnieuw met de assistente voordat u komt.